Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον & Πανεύκολο μιλφέιγ με 5 υλικά!!

 



Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον






ΥΛΙΚΑ

5 φέτες ‏μπέικον
450 γρ. ‏φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
‏Αλάτι, Πιπέρι
1 & 1/2 κ.γ. ‏πάπρικα
1 κ.γ. ‏ψιλοκκομένη καυτερή πιπεριά
150 γρ. ‏σπανάκι baby
4-5 ‏μέτριες ντομάτες κομμένε σε κύβους
5 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένες
1 & 1/2 φλυτζ. ‏κρέμα γάλακτος
2 φλυτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
340 γρ. ‏μακαρόνια βρασμένα al dente


Εκτέλεση

1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε το από το τηγάνι, στραγγίξτε το χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και κατόπιν ψιλοκόψτε το. Στραγγίξτε το λίπος από το τηγάνι και αποθηκεύστε το.

2 Προσθέστε 2-3 κ.σ. από το λίπος του μπέικον που φυλάξατε νωρίτερα στο τηγάνι. Προσθέστε κατόπιν στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς όμως να τις «μπουκώσετε» τη μία πάνω στην άλλη. Κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Όταν το κοτόπουλο πάψει να είναι ροζ και έχει ψηθεί αφαιρέστε το από το τηγάνι. (Σε περίπτωση που δε χωρέσουν όλα τα κοτόπουλα με τη μία παρτίδα, συνεχίστε με όσα περίσσεψαν).

3 Ρίξτε το σπανάκι και τη ντομάτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Τότε προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

4 Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε την μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε χαλαρά έως ότου το τυρί λιώσει και η σάλτσα πήξει ακόμα περισσότερο.

5 Προσθέστε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.

Tip: Καθώς ανακατεύετε ρίξτε μερική παρμεζάνα ακόμα να λιώσει με τα μακαρόνια και το κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει! 

Πηγή: xrysessyntages.gr

ΓΛΥΚΙΑ

 Μιλφέιγ με 5 υλικά



Υλικά συνταγής

1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ
600 ml γάλα πλήρες, κρύο
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια 
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σκόνη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τα χτυπάτε για 5 λ με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία της. Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.

Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνετε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά τη βάση. Αν υπάρχουν κενά κόψτε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσετε. Πάνω από τα σφολιατίνια απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέμας-σαντιγί.

Πάνω από τη κρέμα στρώνετε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζετε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμας. Ψιλο-θρυμματίζετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα πασπαλίζετε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα. 

Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε. 

Πηγή: sintayes gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu