Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, με μανεστράκι στο φούρνο & Τούρτα Σοκολάτα με πορτοκάλι!!

 



Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, με μανεστράκι στο φούρνο 



 

Υλικά συνταγής

Για τα κεφτεδάκια:

550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

1 αυγό χτυπημένο

1 κ.γ. ρίγανη

5-6 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

3/4 τσαγιού θρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 2-3 ημερών

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι πιπέρι 

60 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή τσένταρ για τη γέμιση


Για τη σάλτσα:

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 

2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο

2 κουτιά (των 400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ

1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη 

2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

αλάτι πιπέρι

Για το ζυμαρικό

1 φλ. τσαγιού Risoni (Barilla) ή κριθαράκι μέτριο

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τυρί σε 8 ίσια τετράγωνα κομματάκια.

Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια “θωρακίζοντας μέσα στη γέμιση το τυρί. 

Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο (αν είναι φρέσκο) και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο (αν είναι αποξηραμένο) και το ζωμό κοτόπουλου.

Μόλις πάρουν βράση αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σας για 30-45 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρισόνι (κριθαράκι).

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν απαιτηθεί, προσθέτετε λίγο ακόμα καυτό νερό. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό, πασπαλισμένο προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα. 

Πηγή: sintayes.gr 


ΓΛΥΚΙΑ 


Τούρτα Σοκολάτα με πορτοκάλι 




Συστατικά Βάσης:

120 γραμμάρια βούτυρο

180 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

200 ml.γάλα

170 γραμμάρια αλεύρι

40 γραμμάρια κακάο (70-100%)

1 μπέικιν πάουντερ

100 ml. χυμός πορτοκάλι


Κρέμα Γκανας:

300 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής

200 ml. κρέμα γάλακτος


Επικάλειψη:

10 γρ. ζελατίνη

200 ml. χυμός πορτοκάλι


Διάμετρος φόρμας 26 cm 


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ξεκινάμε να χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε πάλι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 170 γραμμάρια αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να κοσκινίζουμε το μισό μείγμα μέσα στο βούτυρο, προσθέτουμε και το γάλα και ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός

Μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα μας που είναι στρωμένη με χαρτί ψησίματος και την ισιώνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το ποτίζουμε με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει και να κρυώσει καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε μέτρια φωτιά και μέσα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Στο τέλος αδειάζουμε με μία κουτάλα την ζελατίνη πορτοκάλι πάνω από το κέικ βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Στη συνέχεια το βγάζουμε και διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr 


Καλή επιτυχία!!






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu