Πολύ αφράτη μέσα και τραγάνη απέξω – τυρόπιτα με λίγα υλικά
Υλικά :
1 πακέτο φύλλα κρούστας, 1 ποτήρι γάλα, 1 αυγό, 80-100 λάδι ή βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα βούτυρο) , 150 γρ ανθότυρο 150 γρ φέτα τριμμένα μαζί, λίγο αλάτι πιπέρι και 1κγ βούτυρο για το πάτο του ταψιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός την φέτα και το ανθότυρο.
Σε ένα ταψί 33 εκ με λαδόκολλα βάζουμε μικρά κομμάτια το βούτυρο στρώνουμε 3 φύλλα σταυρότα (δείτε την φωτογραφία κάτω στα σχόλια) ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα γάλα, αυγό και λάδι
Προσθέτουμε κομμάτακια τυρί, συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μόνο που αυτά τα βάζουμε τσαλακωμένα μέσα στο ταψί.
Πριν βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα γερνάμε τα τρία που είχαμε στρώση στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έμεινε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μετά γυρίζοντας την πίτα με ένα άλλο ταψί την τοποθετούμε μόνο στη λαδόκολλα και ψήνουμε 5-6 λεπτά ακόμα να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό.
Χαρούμενο Σαββατοκύριακο με υγεία & όμορφες στιγμές.
Πηγή: xrysessyntages.gr
ΓΛΥΚΙΑ
Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και ζαχαρούχο το τέλειο
Ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου πραλίνας, έτοιμο σε 5 λ για το ψυγείο, που σας δίνει τον τέλειο συνδυασμό του μαλακής με τη τραγανή υφή και του γλυκού με το αλμυρό. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή με λίγα βασικά υλικά, για ένα εξαιρετικό “φοντάν”, με τη μαλακή πραλίνα, τα τραγανά ολόκληρα φιστίκια και με τις νιφάδες αλατιού που θα “κόψουν” την έντονη γλυκύτητα, που θα απογειώσει τη γεύση σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
280 γρ. ζαχαρούχο γάλα
225 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4-1 φλ. τσαγιού ολόκληρα φιστίκια επιλογής σας ψημένα ή άψητα, αλατισμένα ή μη
1 κ.γ. νιφάδες αλατιού ή χοντρό αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο τουλάχιστον 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας όταν παγώσει.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, το βούτυρο, τη βανίλια, τη νουτέλα και το 1/2 κ.γ. αλάτι και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα για 1 λ περίπου ή μέχρι λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα.
Εναλλακτικά μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τα για 5-6 λ περίπου και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα για η σοκολάτα θα σκλυρίνει.
Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε στο μπολ τα φιστίκια και ανακατεύετε γρήγορα με μια σπάτουλα. Αδειάζετε αμέσως το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε το αλάτι.
Μεταφέρετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει το βγάζετε από το ταψάκι και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους επιλογής σας και το σερβίρετε.
Tip: Για να μπορέσετε να κόψετε εύκολα το γλυκό σας σε κομμάτια, τοποθετείτε πρώτα το μαχαίρι σας σε καυτό νερό, το στεγνώνετε γρήγορα και μετά κόβετε τα κομμάτια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όταν χρειάζεται.
Πληροφορίες διατήρησης του γλυκού: Το γλυκό σας θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες αποθηκευμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Το φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο ή σφραγισμένη σακούλα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Αν το αφήσετε στον πάγκο σας, ή αν εκτεθεί σε ζεστό ηλιακό φως, ή ζέστη μεγάλη στο χώρο θα μαλακώσει.
Στο ψυγείο θα διατηρηθεί για 3-4 εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο ή σε σφραγισμένη σακούλα. Να γνωρίζετε όμως ότι αν το διατηρήσετε στο ψυγείο, θα μαλακώσει πολύ περισσότερο από αν το αφήσετε σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: sintayes.gr
Καλή επιτυχία!!
0 Σχόλια