Τούρτα Carbonara
Υλικά
• 300 γρ μακαρόνια
• ελαιόλαδο
• 100 γρ σκληρό τυρί, όπως παρμεζάνα, τσένταρ, γραβιέρα κ.ο.κ
• 3 μεγάλα αυγά
• 250 ml. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ ζαμπόν βραστό και καπνιστό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπέικον)
• 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, αλείφουμε τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας 20 εκ. (τσερκι) με ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ανακινώντας τη φόρμα.
Μόλις κρυώσουν τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χωρίζουμε προσεκτικά.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την κρέμα και το πιπέρι για γεύση.
Κόβουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν, τρίβουμε ψιλά την υπόλοιπη παρμεζάνα, μετά κόβουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τα
προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί.
Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr
ΓΛΥΚΙΑ
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά
Υλικά συνταγής2 φακέλους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής, με γεύση βανίλια
800 ml γάλα πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
2 πακέτα Πτι Μπερ Σοκολάτας (ΑΛΛΑΤΙΝΗ )
250 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας)
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σκόνη από τους 2 φακέλους κρέμας ζαχαροπλαστικής μαζί με τα 800 ml γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για 3 λ. Προσθέτετε μέσα στη κρέμα και τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί.
Παίρνετε ένα ταψί 20×30 εκ. και απλώνετε στη βάση του 1 στρώση με μπισκότα Πτι Μπερ, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους για να καλυφθεί καλά η βάση του. Αν απαιτηθεί κόβετε μερικά σε κομμάτια να καλυφθεί καλά όχι μόνο η βάση αλλά και και οι 3 δόσεις.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων, από πάνω στρώνετε καλά την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τελειώνετε με μια 3η, τελευταία, στρώση μπισκότων.
Ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων τη πραλίνα φουντουκιού, ελέγχοντάς τη ανά 15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει και γίνει ρευστή. Τη ρίχνετε πάνω από τη τελευταία στρώση μπισκότων και την απλώνετε ομοιόμορφα, με σπάτουλα, σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και μετά το κόβετε σε κομμάτια, το σερβίρετε και το απολαμβάνετε!
Πηγή: sintayes.gr
0 Σχόλια