Κοτόπουλο ριγανάτο με φέτες λεμονιού & Cheesecake όρεο χωρίς ψήσιμο πανεύκολο!!

 



Κοτόπουλο ριγανάτο με φέτες λεμονιού 



Υλικά συνταγής
4 μεγάλα ή 6-8 μικρά μπούτια κοτόπουλου, μόνο το επάνω μέρος, με τη πέτσα τους
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 3 κ.γ. αποξηραμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1 πρέζα μπούκοβο 
3/4 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου 
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι (ή σε ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα) και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και από τις 2 πλευρές, ξεκινώντας από τη πλευρά με τη πέτσα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα.

Βάζετε στο ίδιο τηγάνι τις φέτες λεμονιού το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μελώσουν. Προσθέτετε εκ” νέου το κοτόπουλο στο τηγάνι, το πασπαλίζετε με το μπούκοβο και το “σβήνετε” με το κρασί. Το αφήνετε για λίγο να “αναπνεύσει” και μετά προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο και τη μουστάρδα διαλυμένη μέσα στο ζωμό.

Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές και με τις μελωμένες φετούλες λεμονιού. 

Πηγή: sintayes.gr 

ΓΛΥΚΙΑ 

Cheesecake όρεο χωρίς ψήσιμο πανεύκολο 


Υλικά συνταγής
Για τη βάση
24 μπισκότα Oreo
4 κ.σ. (60 γρ.) βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας 
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
8-10 μπισκότα όρεο
Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
4 μπισκότα όρεο, κομμένα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα zip lock, που κλείνει αεροστεγώς και τα χτυπάτε με πλάστη μέχρι να θρυμματιστούν σχεδόν σε ψίχουλα. Εναλλακτικά τα βάζετε σε μούλτι και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ. περίπου, το οποίο έχετε στρώσει καλά με χαρτί ψησίματος, σταυρωτά, το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη της επιφάνεια της βάσης και το πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού με το χέρι σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το μεταφέρετε στο ψυγείο για 10 λ, μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. 

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη κρύα κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ.

Σπάτε 8-10 μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε μέσα στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα cheesecake πάνω στη μπισκοτένια βάση, το απλώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνεια του. 

Το διακοσμείτε (προαιρετικά) τοποθετώντας στη επιφάνειά του τα 4 όρεο κομμένα σε μικρά κομματάκια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. 

Το βγάζετε από τη κατάψυξη, το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 16 τετράγωνα μικρά κομμάτια ή μεγαλύτερα επιλογής σας και καλή σας απόλαυση! 

Πηγή: sintayes.gr 
Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu