Μελιτζάνες με πατάτες ζαμπόν και μοτσαρέλα στο φούρνο & Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας!!

 


Μελιτζάνες με πατάτες ζαμπόν και μοτσαρέλα στο φούρνο 


Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο ορεκτικό! Μελιτζάνες με πατάτες, ζαμπόν και μοτσαρέλα, πασπαλισμένες με σκόρδο, λάδι και θυμάρι στο φούρνο. Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη εμφάνισή του και τη τέλεια γεύση του.

Υλικά συνταγής
4 μελιτζάνες μεγάλες τσακώνικες
200 γρ. μοτσαρέλα
2 πατάτες στο μέγεθος της μελιτζάνας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
160 γρ. ζαμπόν
2-3 πρέζες θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες 1 εκ. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. (είναι σημαντικό να κόψετε πολύ λεπτές τις φέτες για να εξασφαλιστεί η βέλτιστο ψήσιμο και να μαλακώσουν καλά). Αλατοπιπερώνετε τις φέτες μελιτζάνας και πατάτες ελαφρώς. Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. [*] 

Λαδώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι και τοποθετείτε όρθιες, εναλλάξ, φέτες μελιτζάνας, ζαμπόν, φέτες πατάτας, φέτες μοτσαρέλας. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε ελαιόλαδο (λίγο περισσότερο από 1/4 φλ.), αλατοπίπερο και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και αρωματιστεί το λάδι. 

Περιχύνετε ή βουρτσίζετε με πινέλο το φαγητό και το πασπαλίζετε με θυμάρι.
Καλύπτετε το ταψάκι καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό για να να αναδειχτεί ο συνδυασμός γεύσεων.

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να τηγανίσετε ελαφρώς τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε γκριλιέρα προκειμένου να μαλακώσουν πολύ καλά κατά το ψήσιμο και φυσικά να είναι πιο νόστιμες. Επίσης μπορείτε πρώτα να τις κόψετε σε φέτες να τις βουρτσίσετε με λάδι και να τις ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 20 λ. Μόλις μισο-κρυώσουν συνεχίζετε τη διαδικασία συναρμολόγησης όπως αυτή αναφέρεται στη συνταγή.

Επίσης μπορείτε να βράσετε για πολύ λίγο τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (για να κόβονται φέτες και να “στέκονται” όρθιες. Τις στραγγίζετε και μόλις μισο-κρυώσουν τις κόβετε σε φέτες αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε τη διαδικασία συναρμολόγησης του φαγητού. 

Πηγή: sintayes.gr 

ΓΛΥΚΙΑ 

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας 


Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα σοκολάτα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ. κόρν φλάουερ
1 κ.σ. κακάο σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού ξύσμα κουβερτούρα

Για τη κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουερ
1 μπαστουνάκι βανίλιας

Για τη συναρμολόγηση:
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού ξύσμα κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα σοκολάτας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. 

Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ. 

Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για τη κρέμα βανίλιας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη συναρμολόγηση του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος. 

Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.

Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο. 

Πηγή: sintayes.gr 
Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu