Χοιρινό στη λαδόκολα με μέλι μουστάρδα και τυρί & Καρυδόπιτα της γιαγιάς!!

 


Χοιρινό στη λαδόκολα με μέλι μουστάρδα και τυρί 


Ένα πεντανόστιμο φαγητό για μεζεδάκι με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι μας αλλά και κυρίως γεύμα. Μια συνταγή για χοιρινό στη λαδόκολα με μέλι, μουστάρδα και τυρί για ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό (ώμος) κομμένο σε κύβους
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
300-400 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη , κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 λαδόκολες

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι (με φειδώ λόγω της κεφαλογραβιέρας) και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.

Διπλώνουμε κάθε λαδόκολλα στα τέσσερα και τοποθετούμε στο κέντρο το κρέας μαζί με κομμάτια από τη γραβιέρα και τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, κλείνουμε κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένουμε σφιχτά με μια κλωστή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες. 

Πηγή: sintayes.gr 

ΓΛΥΚΙΑ 

Καρυδόπιτα της γιαγιάς 


Μια υπέροχη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό. Καρυδόπιτα.Ένα πατροπαράδοτο σιροπιαστό γλυκό με τη φανταστική γεύση του καρυδιού που είναι πολύ δύσκολο να του αντισταθείς… Απολαύστε το είτε σκέτο ή με σαντιγί ή με παγωτό…

Υλικά συνταγής

Για τη καρυδόπιτα:
2 ποτήρια νερού καρύδια (250 γρ. περίπου) αλεσμένα σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη) στο μπλέντερ ή με πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη (σκόνη)
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
8 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κοφτές κ.σ. κανέλα
1 -1 ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ [*]

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νερό
1/2 λεμονιού το χυμό
1 στικ κανέλας

Αν προτιμάτε τη καρυδόπιτά σας πολύ σιροπιασμένη βάλτε 3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό 1 μικρού λεμονιού.

Εκτέλεση συνταγής

Για τη καρυδόπιτα: Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.

Στο μπολ με τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής και στο τέλος και το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. 

Ανακατεύουμε πολύ απαλά με ΣΠΑΤΟΥΛΑ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για λίγη ώρα, έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά και έχουμε έναν αφράτο χυλό. (Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και λίγη ώρα για να ΜΗΝ φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα). Σε περίπτωση που ο χυλός μας είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο κονιάκ επιπλέον. 
 
Τοποθετούμε το μείγμα σε μεσαίο ταψί ή σε φόρμα του κέικ αφού βουτυρώσουμε τα τοιχώματα και τα καλύψουμε με αλεύρι και ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε 6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Περιχύνουμε κρύο σιρόπι σε ζεστή καρυδόπιτα ή ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα. Αφήστε το γλυκό στο ταψί 1 περίπου ώρα περίπου ή μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Μετά τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

[*] Βάζετε αρχικά το 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ. Αν το μείγμα σας είναι πηχτό προσθέτετε και άλλο ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ. 

Πηγή: sintayes.gr 
Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu