Σταύρος Παπασωτηρίου: Ανάδειξη της Φλώρινας σε τουριστικό προορισμό





 "Ανάδειξη της Φλώρινας σε τουριστικό προορισμό"

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αποτελεί ένα ξεχωριστό τόπο με πλούσιο παρελθόν αλλά και με σπάνιες φυσικές ομορφιές και χαρακτηριστικά που περιμένουν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει.
Απαιτείται όραμα και σχέδιο έτσι ώστε να πετύχουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα μας οδηγήσουν στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του νομού. Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας πρέπει να δημιουργήσει τη δική της ισχυρή τουριστική ταυτότητα και να επενδύσει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι καιρός η Φλώρινα να αξιοποιήσει την “προίκα” της με στοχευμένες δράσεις και συντονισμένες ενέργειες αλλά και με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Οι συνεργασίες και οι συνέργειες είναι αυτές που θα οδηγήσουν την Περιφερειακή Φλώρινας στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των τουριστικών της υποδομών και στην δημιουργία προωθητικών εργαλείων για την διεθνή προβολή των χαρακτηριστικών της περιοχής.
Η τρέχουσα συγκυρία είναι μια καλή ευκαιρία για την ανάδειξη του τόπου μας σε τουριστικό προορισμό μια και το επόμενο διάστημα αναμένονται προσκλήσεις ενδιαφέροντος με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που η αξιοποίησή του μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχή μας, σε έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών και τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και στη δημιουργία εργαλείων προώθησης - καμπάνιες - για την διεθνή προβολή των χαρακτηριστικών της περιοχής. Οι λίμνες των Πρεσπών, τα βυζαντινά ασκηταρειά, τα ενδιαφέροντα οικοσυστήματα με τη σπάνια πανίδα, το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, το Νυμφαίο, οι πολυάριθμοι αμπελώνες, οι παραδοσιακοί οικισμοί και οι αρχαιολογικοί τόποι αποτελούν τα δυνατά σημεία της Π.Ε. Φλώρινας ενώ οι παραδόσεις, η ιστορία, τα μνημεία, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία μπορούν να προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες ακόμη και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Οι σωστές επιλογές μας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι αυτές που μπορούν να μετατρέψουν τη Φλώρινα σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, δώδεκα μήνες το χρόνο.
Δεν συνηθίζουμε να δίνουμε υποσχέσεις. Ξέρουμε μόνο να σχεδιάζουμε, να δουλεύουμε, να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε για τον τόπο μας σε όλα τα επίπεδα.
Σταύρος Παπασωτηρίου
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας
Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu