Χοιρινό με μελιτζάνες στο φούρνο & Υπέροχα Κορνεδάκια με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα!!

 


Χοιρινό με μελιτζάνες στο φούρνο 


Χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα, με γλυκύτατες μελωμένες μελιτζάνες και πλούσια σάλτα ντομάτας, όλες μαζί μαγειρεμένα στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση ιδανικό για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής
1½ κιλό χοιρινό κρέας, ώμος ή σπάλα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
8 μέτριες μελιτζάνες Αργίτικες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
800-900 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες πολτοποιημένες στο multi ή 1 συσκευασία των 500 γρ. Ντομάτες στον Τρίφτη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός χοντροκομμένος για το σερβίρισμα. 

Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε χύτρα) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε για 2 λ περίπου ή μέχρι να θωρακιστεί και πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και γυαλίσουν. Ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κρέας ετοιμάζετε τις μελιτζάνες.

Πλένετε τις μελιτζάνες, τι σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και αλατίζετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε σε παρτίδες τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 

Αραδιάζετε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ανάμεσά τους βάζετε το μαγειρεμένο κρέας με τη σάλτσα του. Προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, χωρίς να το ανακατέψετε, για 50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και το κρέας και η σάλτσα μείνει με το λαδάκι της.

Πετάτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με λίγα χοντροκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού. Το συνοδεύετε με φρέσκο ζεστό ψωμί, τυρί φέτα και μια μεγάλη σαλάτα ντομάτας. Καλή σας όρεξη! 

Πηγή: sintayes.gr

ΓΛΥΚΙΑ 

  Υπέροχα Κορνεδάκια με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα 


Υλικά
για τους κώνους
500-600 γρ αλεύρι
2 αυγά + 1 για να λαδώσουμε τα ρολά
130 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
100 ml γάλα
7 γρ αμμωνία
Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα βανίλιας
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι
10 κουταλιές της σούπας άμυλο
100 γρ βούτυρο
άρωμα βανίλιας
ζάχαρη βανίλια (2 φακελάκια)
μια πρέζα αλάτι
Περιχύνουμε με ζάχαρη άχνη 

Προετοιμασία Κώνων
Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το λάδι και το γάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά (2 τμχ) και τα ενσωματώνουμε καλά προστίθεται αλάτι και αμμωνία.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να απλώνεται σε φύλλο και την δουλεύουμε με τα χέρια μας.
Χωρίζεται σε 4 ίσα μέρη.

Αλείφουμε τα μεταλικά χωνάκια με λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι.

Απλώνουμε κάθε μέρος της ζύμης σε ένα λεπτό φύλλο, στην επιφάνεια εργασίας στρωμένη με αλεύρι, κόβουμε λωρίδες πάχους 2 εκ. και
τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ένα χωνάκι, επικαλύπτοντας ελαφρά τις άκρες. 

Αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 gr C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε να κρυώσει και αφαιρέστε τις μεταλλικές φόρμες.

Προετοιμασία της κρέμας
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και μετά τους δύο κρόκους και το κρύο γάλα.

Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πάντα συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα.

Σε λίγα λεπτά πήζει και μετά αφήνεται να κρυώσει.

Αφρατευμουμε το βούτυρο με μιξερ σ ενα μπολ, και προσθέτοντας σταδιακά την παγωμένη κρέμα που μολις φτιαξαμε και χτυπάμε λίγο με το μιξερ. 

Αρωματίζετε με άρωμα βανίλιας.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Συναρμολόγηση
Η κρέμα μπαίνει σε σακο ζαχαροπλαστικής με στόμιο αστερι και γεμίζουμε τα έτοιμα ρολά με αυτό.

Τα ρολά θα διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε λιωμένη σοκολάτα ή ζαχαρη άχνη με ζάχαρη).

Είναι νόστιμα και αν δεν σας αρέσει η κρέμα βανίλιας, μπορείτε να τα γεμίσετε με κρέμα σοκολάτας (ακολουθώντας τη συνταγή της κρέμας βανίλιας, απλά προσθέστε όσο κακάο θέλετε) ή ακόμα πιο απλά με σαντιγί. 

Πηγή: xrysoskoufaki.gr
Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu