Κοτόπουλο στήθος με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας και ταλιατέλες & Σοκολατένια cookies λάβα με Νουτέλα!!

 



Κοτόπουλο στήθος με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας και ταλιατέλες 


Υλικά συνταγής
4 μικρά στήθη κοτόπουλου
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 
400 γρ. ταλιατέλες + βούτυρο ή ελαιόλαδο για λάδωμα ή βουτύρωμα 
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
2 κ.γ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
½ κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπεριού (αν δεν προτιμάτε τα καυτερά βάλτε γλυκιά πάπρικα)
4-5 λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι πιπέρι ζάχαρη
4 φέτες τυρί μοτσαρέλα 
ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να μην έχει καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο του. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε με τσιμπίδα σε πιατέλα. 

Βράζετε τις ταλιατέλες σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, τις ραντίζετε με βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τις διατηρείτε ζεστές.

Εν τω μεταξύ, στο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο, προσθέτετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2-3 λ ή μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1/2 λ.

Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 πρέζα ζάχαρη, τα καρυκεύματα, τις νιφάδες πιπεριού ή τη γλυκιά πάπρικα και τις λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες στο multi μαζί με τη 1 κ.σ. παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτετε 1/3 φλ. νερό (ή νερό από αυτό που βράσατε τις ταλιατέλες), χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10-12 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.  

Ξαναβάζετε τα στήθη μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι καλύπτετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Βάζετε από 1 φέτα μοτσαρέλας, πάνω από τη σάλτσα στα στήθη κοτόπουλου. Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το μεταφέρετε σε προθερμασμένο στο γκρίλ φούρνο για 2 λ περίπου να λιώσει το τυρί, διαφορετικά, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλώτερο, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Σε πιατέλα σερβιρίσματος στρώνετε τις ταλιατέλες, ρίχνετε μερικές κουταλιές σάλτσα και ανακατεύετε. Από πάνω στρώνετε τα στήθη κοτόπουλου με τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας.  

Πηγή: sintayes.gr 

ΓΛΥΚΙΑ 

Σοκολατένια cookies λάβα με Νουτέλα 


Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού (225 γρ.) βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
24 κ.σ. Νουτέλα, κρύα από το ψυγείο
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας + επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μέτριο πυρέξ. Με ένα κουτάλι παίρνετε 24 κ.σ. νουτέλα και τις στρώνετε κουταλιά κουταλιά, πάνω στο χαρτί ψησίματος τη μια κουταλιά δίπλα στην άλλη και βάζετε το πυρέξ στη κατάψυξη για 40-45 λ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η νουτέλα. 

Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει καλά.

Προσθέτετε στο βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ. Συνεχίζοντας το χτύπημα συνεχώς, ρίχνετε τα αυγά, το κακάο, λίγο τη φορά, και μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν ισομερώς. 

Πλάθετε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια, προσπαθώντας να είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος, και τα τοποθετείτε πάνω στο πυρέξ με το χαρτί ψησίματος.

Με το δάχτυλό σας ή με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας κάνετε τρύπες στο κάντρο από τα μπαλάκια (βλέπε φωτογραφίες πιο κάτω). Βγάζετε τις παγωμένες κ.σ. νουτέλα από τη κατάψυξη και τις βάζετε μέσα στις τρύπες ζύμης που ανοίξατε.   

Με τα χέρια σας καλύπτετε τη νουτέλα τραβώντας τη ζύμη προς τα επάνω, ώστε να “φυλακιστεί” καλά η νουτέλα και να έχετε 24 μπαλάκια που να φαίνεται μόνο η ζύμη. 

Δουλέψτε σχετικά γρήγορα γιατί με τη θερμοκρασία των χεριών σας η νουτέλα θα λιώσει γρήγορα. Γαρνίρετε κάθε μπαλάκι με λίγες ακόμα σταγόνες σοκολάτας και τα βάζετε στη κατάψυξη για 40-45 λ. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα παγωμένα μπαλάκια σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε διάστημα 5 εκ. ανάμεσά τους. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-13 λ. 

Τα cookies θα πρέπει να είναι τραγανά στις άκρες αλλά μαλακά στο κέντρο. Μην ανησυχήσετε. Απλά βγάλτε τα από το φούρνο και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται και εκτός φούρνου τα 15 λ που θα τα αφήσετε να “ξεκουραστούν”. Στη συνέχεια τα σερβίρετε και απλά… τα απολαμβάνετε.   


Πηγή: sintayes.gr 
Καλή επιτυχία!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Close Menu